29.11.04

Joan Pedrell i l’Ajuntament de Benifallet premiats amb la Medalla i la Placa d’Honor del Turisme de Catalunya

El Govern concedirà la Medalla d’Honor del Turisme de Catalunya 2004 a l’empresari de l’hostaleria Joan Pedrell i Font, i la Placa d’Honor del Turisme a l’Ajuntament de Benifallet. Ambdós premis, establerts l’any 1981, van destinats a reconèixer i estimular les actuacions a favor del foment del turisme.
D’una banda, la Medalla d’Honor vol reconèixer aquelles persones que, amb el seu esforç i dedicació, han contribuït al desenvolupament del turisme prestant serveis rellevants al sector o bé contribuint amb la seva exemplaritat professional i la seva cooperació als interessos turístics de Catalunya. Aquest és el cas, segons ha considerat el Govern, de Joan Pedrell, que des del Restaurant Casa Gatell de Cambrils ha defensat la cuina autòctona durant els darrers 34 anys.
La tasca de Pedrell va però encara més enllà perquè, entre d’altres entitats, és fundador i president de l’Associació d’Empresaris de l’Hostaleria de la Província de Tarragona, vicepresident de la Federació de Restauració de Catalunya (Fereca), expresident de la Fundació Institut Català de la Cuina i membre de la càtedra ‘Sent Sovi’ d’alimentació de la cuina de la mediterrània. Ha obtingut la placa al Merito Turístico atorgada per la Secretaría General de Turismo de l’Estat espanyol.
D’altra banda, la Placa d’Honor del Turisme de Catalunya és un reconeixement a aquelles institucions, corporacions, entitats o establiments, de caràcter públic o privat, que s’han destacat per la seva activitat a favor del foment del turisme a Catalunya. El Govern vol destacar així la meritòria actuació a favor del turisme a Catalunya de l’Ajuntament de Benifallet per la seva ferma aposta per l’elaboració d’un producte turístic complex i integrat, que inclou la posada en marxa del primer llagut de passatgers que recorrerà el tram navegable del riu Ebre que va de Miravet a Benifallet, l’oferta de les coves Meravelles i el projecte de recuperació de Cardó.